Silas, Morten og Martin har spillet i band sammen, siden de gik i syvende klasse. For tre år siden fik de selskab af Anders, og nu er de klar med tredje album.
Humøret er højt, og fortælletrangen stor, da GAFFA møder den sympatiske og ambitiøse kvartet Turboweekend på bandets nye pladeselskab EMIs kontor på Frederiksberg, godt plantet i en gigantisk, knaldrød tre-længet sofa. Trommeslager Martin Øhlers Petersen og bassist Morten Køie har gået i børnehave sammen i Fredensborg og har kendt hinanden, siden de var tre år gamle. Efterfølgende startede de i samme folkeskoleklasse, hvor den senere vokalist Silas Bjerregaard kom ind i 4. I 7. klasse lavede de et band sammen, og så har de mere eller mindre holdt sammen lige siden.
I 2007 udgav de som Turboweekend deres første album Night Shift. I 2009 fik de en gammel kending fra lokalegnen – som flere bandmedlemmer havde spillet sammen med – Anders Stig Møller med på keyboard. Samme år udgav de opfølgeren Ghost Of A Chance, og i 2010 lagde de ep'en Bound ud til gratis download på nettet. Nu er synthpop-rockerne klar med deres tredje fuldlængde album, der lyder titlen Fault Lines, og som altid er ambitionerne tårnhøje for de efterhånden garvede musikere.
Martin: – Det har ligesom altid været musikken, der har været central for mig. Fra jeg var 12 år gammel og begyndte at spille trommer, har jeg bare tænkt, at jeg skulle være trommeslager. Jeg har ikke gået og tænkt på uddannelse og den slags. Fra jeg hørte Dave Grohl slå i tønderne hos Nirvana, har det været det, som har været drømmen.
Silas: – Jeg har det lidt på samme måde, selvom jeg har været inde et smut på universitetet og læse retorik en fire års tid, men jeg fik ikke lige meldt mig til de sidste eksaminer.
Ingen guitar
Fault Lines er, som bandets tidligere udgivelser, indspillet og produceret af bandet selv i deres eget øvelokale. Som tidligere er det en kombination af ofte basdrevne, tempofyldte grooves, der placerer sig midt i mellem synthpop og klassiske rocksange, uden brug af guitar, et af Turboweekends særlige kendetegn
Anders: – Det, at der ikke er guitar med i bandet, er noget af det som gør det til Turboweekend.
Silas: – Det er jo egentlig lidt mærkeligt at blive defineret ud fra et instrument, man ikke bruger. Og faktisk er der jo indspillet noget guitar på pladen, men det er bare fucket så meget op, så det lydmæssigt befinder sig et sted mellem guitar og synth. Live er det Anders, som spiller de roller på keyboards.
Morten: – Vi har selv lyttet enormt meget til rock, og det betyder nok, at bassen, såvel som keyboardet, kommer til at udfylde nogle af de roller, som guitaren normalt ville spille. Så er rigtig mange af sangene startet med basgange, hvilket betyder, at bassen tit har en dominerende rolle i sangene.
Små jordskælv
Silas: – Vi har kigget på mange titler men endte med Fault Lines, som primært er et geologisk udtryk, som betegner det felt, hvor de tektoniske plader møder hinanden, hvilket typisk er der, hvor jordskælv opstår. Så det er blevet en metafor for den arbejdsproces, det har været at skabe albummet. Det er der, hvor der er kræfter på spil under overfladen, der skaber spændinger på overfladen.
Har det været som lidt af et jordskælv at lave pladen?
Anders: – Vi er et ret demokratisk band, og alle skal være tilfredse, før vi er færdige, og i den proces undgår man ikke et par små jordskælv og et enkelt vulkanudbrud eller to.
"Fault Lines" udkommer 25. juni. Læs et længere interview i GAFFA juli, der er på gaden 29. juni.